Trouwen op een boot: dit zijn de voordelen!


Hebben jij en je geliefde plannen om jullie relatie te bekrachtigen en in het huwelijksbootje te stappen? Dan willen jullie die mooie levensdag natuurlijk goed voorbereiden en er een prachtig huwelijksfeest van maken. In heet huwelijksbootje stappen doen stellen de laatste jaren steeds meer letterlijk: een toenemend aantal partners laat zich in de echt verbinden door te trouwen op een boot. Maar vanwaar deze trend? Wat maakt een huwelijksceremonie mét bijhorend feest op een boot zo aantrekkelijk? In dit artikel leggen we je uit waarom huwelijksfeesten op boten zo populair maakt en wat de voordelen van dit soort trouwerijen zijn!

Trouwen op een boot is een unieke en onvergetelijke ervaring

Een van de belangrijkste motieven die stelletjes hebben om te trouwen op een boot, is de unieke en onvergetelijke ervaring die dit oplevert. Jullie wijken met deze keuze af van het standaardhuwelijk en laten hiermee onbewust zien dat jullie bijzonder veel om elkaar geven. Je huwelijk direct beginnen met een imponerende gedeelde ervaring is een van de beste startschoten die aan een echtverbintenis gegeven kunnen worden. Ook zul je merken dat de genodigden jullie keuze zullen waarderen. Want wat is er toffer dan toeschouwer zijn van een huwelijk, waarbij een bekende zich voor het leven verbindt aan zijn of haar levensliefde? De vraag stellen is hem beantwoorden!

De buitenlucht zorgt voor extra ontspanning

Natuurlijk is het belangrijk dat het op de trouwdag goed weer is. Want als je gaat huwen op een schip, zul je veel buiten zijn. En juist dat aspect: lekker met z'n allen in de buitenlucht vertoeven, maakt trouwen op een schip aantrekkelijk. Je zit niet te dicht op elkaar in een benauwde trouwzaal, maar kunt in de buitenlucht 'ja' tegen je levenspartner zeggen, de bruidstaart aansnijden en - onder het genot van een lekker zonnetje - met elkaar het glas heffen op een mooie en liefdevolle toekomst samen. Zorg ervoor dat je wel een boot uitkiest met een binnen gedeelte. Mocht het onverhoopt koud worden of gaan regenen, dan kunnen jullie en jullie gasten naar binnen gaan en hoef je niet in de regen of kou te zijn. Want slecht weer op een boot zonder binnendek zou een afknapper kunnen zijn op deze grootse dag!

Bruiloftsgasten kritische selecteren

Meestal bieden schepen wat minder ruimte dan trouw- en feestzalen, tenzij je natuurlijk keen gigantisch jacht gaat huren. De beperkte ruimte aan boord betekent dat je selectief moet zijn met het uitkiezen van je daggasten. Een voordeel hiervan is dat je overdag minder gasten hebt, meer intimiteit ervaart onderling en hierdoor ook op de totaalkosten van het feest kunt besparen.

Over ons

Alle ins en outs over evenementen

Ieder evenement heeft zijn eigen charme. Door een unieke aanpak kan ieder groot of klein evenement een succes worden. Als je wilt weten wat de hipste en leukste evenementen zijn bij jou in de buurt, dan ben je hier op de juiste plek. Op dit blog nemen we een kijkje bij verschillende evenementen en laat jou weten wat er te beleven is. Van groot tot klein en voor ieder wat wils. Hier krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld van het evenement voorgezet. Hoe is het evenement opgezet en wat kun je er vinden? Alle soorten evenementen komen aan bod. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder op deze pagina!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

28 juni 2021
Hebben jij en je geliefde plannen om jullie relatie te bekrachtigen en in het huwelijksbootje te stappen? Dan willen jullie die mooie levensdag natuur

Tags